Glædelig Jul 2023

Glædelig Jul (Husk lyd!)

Jeg har klippet et lille video julekort sammen med det de fleste ønsker sig den 24 December.

Jeg er taknemmelig over et 2023 i både film og TV, hvor jeg er taknemmelig for at:

- "Dødelige Drømmekroppe" udkom på DR, som jeg lavede sammen med den visuelle og dygtige journalist/instruktør Nicolaj Pedersen.

- "The Cry of a Sparrow" med den talentfulde og yderst kompetente instruktør Ibi Støving ved roret fik festival liv.

- "Politi i forfald" udkom på Kanal 5/Discovery plus, med den rutinerede og garvede duo Martin Kjær Jensen og Jesper Holm Pedersen som journalist/tilrettelæggere.

Jeg ønsker alle mine tidligere og kommende samarbejdspartnere rigtig glædelig jul.

Med venlig hilsen.

Jacob Weiss - Weisscut

Politi i forfald

Så har ”Politi i forfald” forladt klipperummet og begyndt sit liv på både Kanal 5 og Discovery Plus.   

”Danskerne kan ikke længere regne med, at politiet efterforsker kriminalitet og sikrer tryghed på gaden. Sådan lyder et opsigtsvækkende budskab fra en række betjente, der medvirker i dokumentarserien ‘Politi i forfald’ på Kanal 5. En ny stor Kantar Gallup undersøgelse, der er lavet i forbindelse med programmet, underbygger den opfattelse med et enslydende billede af problematikken. Betjente føler sig tvunget til at lade kriminelle gå fri.”

Citat fra Warner Bros Discoverys pressemeddelelse 

Sommer i klipperummet på Deluca Film.

Sommeren er blevet nydt i klipperummet på Deluca Film i Aarhus, hvor jeg har haft fornøjelsen af at klippe en ny dokumentarserie der får premiere til efteråret. Programmets titel eller hvilken platform den får premiere på, må jeg desværre ikke afsløre helt endnu.

Så der er dokumentar klar til de mørke efterårsdage. :)

Das Weiss/Weis ich nicht!

Kære Jakob,

jeg håber, at du har lyst til en teatertur + evt. også at mødes en dag til kop kaffe…..

 Hej Jakob,

Jeg skriver, fordi vi i morgen i radioprogrammet Hej P2 har temaet ”i sidste øjeblik” xxxx foreslog, jeg tog kontakt til dig….

 Jeg er aldrig i tvivl om, hvornår manuskriptforfatteren Jakob Weis har premiere på hans seneste værk, i dette tilfælde ”Toves Værelse”.

 Det hele startede i 2018, hvor jeg ved et tilfælde havde fået billetter til premieren (I Odense) på hans debutfilm ”Denne tid på året”. Her sad jeg under den obligatoriske blomster, tale og takkerunde i mit sæde og tankerne var allerede på, hvad jeg skulle spise på vej hjem. Jeg blev dog straks revet væk fra kebabben i min fantasi og tilbage i salen, da jeg hørte ”Filmen er skrevet af Jakob Weis/Jacob Weiss, men han kunne desværre ikke være her i dag”. Jeg drejede mig straks til nabosædet og måtte forsikre min ledsager om, at jeg hverken har skrevet filmen og at jeg bestemt var til stede i biografen.

Lige siden har jeg med jævne mellemrum skulle forsikre journalister, skuespillere (Der jagter den næste audition), upcoming manuskriptforfattere, folk der søger foredragsholdere osv. At jeg desværre nok ikke er den Jakob Weis/Jacob Weiss de søger, selvom jeg nu vil mene at jeg er den Jacob Weiss man søger.

Mit forslag til at undgå fremtidig forvirring er ret enkel: En film skrevet af Jakob Weis, klippet af Jacob Weiss.       

 

Best Actor: Riverside International Film Festival.

Den yngste på settet af “The Cry Of A Sparrow” har vundet sin allerførste filmpris. Den super dygtige Sylvester har, mere end velfortjent, vundet “Best Actor” på Riverside International Film Festival. Han har dermed givet baghjul til voksne skuespillere, meget imponerende og tyder på en lys skuespiller karriere for det meget unge talent. Kæmpe stort tillykke fra klipperummet til Sylvester.

"Simply put....A very beautiful film."

Det bedste feedback man, som filmskaber (Også mig som klipper), kan modtage kommer direkte fra det publikum der ser filmen for første gang. Efter The Cry Of A Sparrow vandt ”Best Long Short Film” på en festival, modtog vi denne video med reaktioner fra netop dette publikum. Det virker til at filmen har gjort indtryk og ramt en nerve i et publikum ”over there”.  

Dødelige drømmekroppe rammer Danmark og Christiansborg

Dødelige drømmekroppe, som jeg har været med til at klippe sammen med min dygtige klippekollega Morten Holm og ikke mindst instruktør Nicolaj Pedersen, har efter sin TV og streaming premiere fået vind i sejlene. Dette har resulteret i at de 3 programmer var de mest streamede på DRTV platformen få dage efter premieren. Endnu vigtigere har det fået den brede befolkning og ikke mindst Christiansborg til åbne debatten om paraffinolie.

Hvorfor programmerne har haft sit tag i seerne, er svært at sige men et bud kunne være at programmerne der i bund og grund, selvfølgelig omhandler et større socialt og sundhedsmæssigt problem, er en meget personlig og intim historie om tre mænds konsekvenser fra et fejlvalg i deres fortid.

Da vi lader vores hovedkaraktere fortælle deres egen historie. Har jeg på dette projekt bl.a. fokuseret meget på at finde historien i deres hverdag og afkode kropssprog, mimik, talemønster og ikke mindst øjne. Da vi har med rigtige mennesker at gøre, der nødvendigvis ikke er vant til at sætte ord på deres følelser, kan bare ét blik være ladet med rigtig mange følelser. Rigtige mennesker har deres helt egen naturlige ”performance” hvis du som klipper er villig til at finde den.   

Into the ice nomineret til Robert 2023.

Dokumentaren Into the ice, som jeg har være klippeassistent på, er nomineret til årets dokumentarfilm på Robert prisen 2023. Jeg krydser fingre og ønsker instruktør Lars Ostenfeld, og resten af holdet, held og lykke når vinderen bliver afsløret d.3 februar.

Coming soon.....to a Theater Near You!

Sommeren og efteråret har været dejligt travlt med et par projekter der snart får premiere.

Hollywood, Ibi Støving og Fredericia.

Jeg havde den glæde at klippe Ibi Støvings debut som instruktør på kortfilmen ”The Cry Of A Sparrow”. Hun havde samlet et skarpt hold af filmfolk, med bl.a. den Netflix aktuelle, med filmen Medievel af instruktør Petr Jákl, fotograf og DOP Jesper Tøffner. Filmen er optaget over sommeren i fødebyen Fredericia og har premiere d. 9. december i Fredericia Panorama biograf.  

Danmarks Radio og Dokumentar.

Gennem efteråret har jeg huseret klipperummene på DR i Aarhus. Her har jeg været med til at klippe en 4 afsnits dokumentar serie, der har premiere på DRTV i 2023. Jeg kan desværre ikke endnu dele, hvad serien handler om, men glæder mig til at vise den frem i det nye år.

Deroute vinder på LBTQ+ Toronto/LA Film Festival. + Publikums reaktion på filmen

Deroute vandt Best Film på LBTQ+ Toronto/LA Film Festival i december måned. Udover den dejlige titel, blev der også kvitteret med en FEEDBACK video med reaktioner fra filmens publikum. Dejligt koncept, hvor man som filmskaber får reel og menneskelig respons på ens arbejde.

Rigtig spændende at sidde, her i Danmark, og høre reaktioner på vores film fra “Over There”

Into the ice åbner dette års CPH:DOX.

Lars Henrik Ostenfelds dokumentar, som jeg har haft fornøjelsen at være klippeassistent på sammen med bl.a. min gode kollega og ven Peter Bjerggaard, åbner ballet på CPH:DOX 2022.

En super relevant og ikke mindst smuk film der skal opleves i biografmørket.

Niklas Engstrøm, kunstnerisk direktør for CPH:DOX, siger:
“Da jeg så INTO THE ICE, var jeg ikke i tvivl om at vi havde fundet årets åbningsfilm. Lars Henrik Ostenfeld har skabt et værk, der taler lige ind i tidens altoverskyggende krise, men som også er så meget mere end en klimafilm.

Fyn er en Film Ø! aka. "Hvordan jeg lærte at elske Filmfyn Databasen".

I den sidste tid, har jeg observeret en rigtig fin dækning af Fyns styrker som location og ramme for flere danske spillefilm, hvilket er glædeligt. Men jeg vil lige slå et slag, for noget andet der gør det attraktivt at filme på fyn, det er de fynske filmarbejdere.

Filmfyn Databasen:

Filmfyn har søsat en database der har gjort det lettere end nogensinde for, at finde og få kontakt, med de fynske filmarbejdere. På denne database finder du folk fra alle film afdelinger, både i produktionen og posten. Jeg har personligt stødt på virkelige dygtige folk, jeg ikke havde en anelse om var bosat på øen.

Så undskyldningen med at de fynske filmfolk ikke er der, kan ikke rigtig bruges længere. Nu handler det om at tage chancen og lære nogle andre end “The usual suspects” at kende.

Vi ses derinde! https://fynerfilm.dk/

Screenshot_20200614-143011.jpg

Postludium på OFF20 og biograferne åbner igen.

I denne uge kunne jeg se frem til at biograferne åbnede igen og Kød og blod, som jeg har været klippeassistent på, vil tone op på de danske biograf lærreder efter en god modtagelse under Berlinalen tidligere i år.

MEN! (Altså et godt men) Modtog jeg en større nyhed i løbet af ugen. 18Frames midtvejsfilmen Postludium, som jeg klippede sidste år, er kommet med i den danske konkurrence under Odense International Film Festival 2020.

Så jeg kan kun anbefale at komme en tur i biografen og se Kød og Blod, vi har jo allesammen savnet biograf mørket, popcornene og de gode historier.

Og en endnu større anbefaling, tag ind og se Postludium under, Europas hyggeligste og vigtigste kortfilmfestival, Odense International Film Festival. Både under den danske konkurrence blok DK4 og 18Frames egen visning vil det være muligt at se Postludium.

POSTLUDIUM STILLS_1.1.7 kopi.jpg
100100794_10218276138798940_887266769348067328_o.jpg

weisscut.com er nu online!

Jeg har brugt denne corona tid, hvor vi alle med vores sunde fornuft har holdt sikker afstand til hinanden, til at gøre afstanden til mig som Film og TV klipper lidt kortere. Jeg har nemlig fået skruet en hjemmeside sammen, hvor man kan læse mere om min erfaring, uddannelse, se eksempler på tidligere arbejde og produktioner og finde ud af, hvad i alverden jeg mener med “Bare en rar klipper”.

Hjemmesiden kan findes her:

weisscut.com